Mitä on Padel


Padel on urheilulaji, jota pelataan pareittain, eli kentällä on yleensä neljä pelaajaa – kaksi kahta vastaan. Padel muistuttaa paljon tennistä. Palloa pelataan keskellä kenttää olevan verkon yli ja pyritään osumaan vastustajan ruutuun. Se muistuttaa myös squashia, koska iskulyönnit ovat sallittuja.


Pistelasku on sama kuin tenniksessä. Ottelu pelataan säännöillä paras kolmesta erästä, jotka pelataan kuuteen peliin asti, voittoon tarvitaan kaksi peräkkäistä pistettä. Pelien ollessa 6–6, erävoitto ratkaistaan pelaamalla
tie-break.


Padelkentän koko on 10 x 20 metriä, eli noin puolet tenniskentästä. Kenttä koostuu lasikehikosta ja verkosta, alusta on keinonurmea ja hiekkaa. Padelissa käytettävät pallot muistuttavat tennispalloja, mutta ne ovat

pehmeämpiä.


Mailassa on kova pinta, eikä siinä ole jänneverkkoa.
Padelissa ei tarvitse kumartua jatkuvasti pallon perässä. Koska iskulyönnit ovat käytössä, palloja menetetään vähemmän. Padelin pelaaminen on siten hauskaa myös ilman vaativaa teknistä osaamista. Kaikki voivat pelata padelia.


Se on helppo oppia ja sopii kaikenikäisille!

Hello world

PADELIN TARINA


Enrique Corcuera keksi padelin Acapulcossa, Meksikossa, 60 -luvun lopulla. Se laajeni Latinalaisen Amerikan maihin ja Espanjaan ja sen jälkeen sen suosio kasvoi Yhdysvalloissa ja muualla Euroopassa.
Tanskassa padel on yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista. Ja se on urheilulaji, jota voi harrastaa sekä sisällä että ulkona.
Ensimmäinen ammattilaisten padelkiertue alkoi vuonna 2005 nimellä Padel Pro Tour (PPT), ja vuonna 2012 aloitettiin World Padel Tour (WPT), joka on nykyään lajin suurin ammattilaiskilpailu.